Blogy (Oznamy)

« Back

DRUHÁ VEĽKONOČNÁ NEDEĽA - BOŽIE MILOSRDENSTVO 19.4.2020

DRUHÁ VEĽKONOČNÁ  NEDEĽA

NEDEĽA BOŽIEHO MOLOSRDENSTVA

19. apríla 2020

1.     Slovenskí biskupi rozhodli, že vzhľadom na pokračujúci zákaz zhromažďovania a trvanie opatrení, ktoré zaviedli inštitúcie verejnej správy, zostáva v platnosti aj rozhodnutie o neslávení verejných bohoslužieb, a to až do odvolania. Preto treba rešpektovať doteraz vydané inštrukcie a riadiť sa pokynmi biskupských a farských úradov, ktoré inštruuje Svätá stolica. Počas veľkonočného obdobia vás povzbudzujem k modlitbe Raduj sa nebies Kráľovná doma vo vašich rodinách, taktiež vás povzbudzujem, aby ste využívali prostredníctvom televízie, alebo rozhlasu sväté omše.

2.     Dnešnú nedeľu slávime ako Nedeľu Božieho milosrdenstva. Povzbudzujem vás k modlitbe Korunky k Božiemu milosrdenstvu. Kostol v Papradne a v Brvništi je dnes otvorený od 10.00 do 18.00 hodiny. V kostole je vyložená sviatosť Oltára k súkromnej poklone.  Prosím, aby sme sa riadili pokynmi, ktoré sú vyvesené pri vstupe do kostolov.   

3.     V našom farskom kostole sa slávi každý deň svätá omša  bez účasti veriacich (verejné sv. omše a pobožnosti nie sú v tomto čase dovolené.)

4.     Farský kostol v Papradne a filiálny kostol v Brvništi bude otvorený každú nedeľu v rovnakom čase od 10.00 do 18.00 hodiny. Využime túto príležitosť pokloniť sa zmŕtvychvstalému Kristovi v Eucharistii.

5.     Sviatosť krstu sa vysluhuje v kostole, krstu sa zúčastňujú len rodičia a krstný rodičia.

6.     Sviatosť manželstva je možné sláviť len za účasti snúbencov a svedkov. Prosím snúbencov, ktorí majú nahlásený sobáš do konca augusta 2020, aby  si potvrdili termín sobáša, prípadne si dohodli iný dátum na tel. čísle         0911 912 332.

7.     Pohreby sa konajú len v kruhu najbližšej rodiny. So zosnulými sa lúčime na cintoríne priamo nad hrobom v doobedňajších hodinách.

8.     Sviatosť zmierenia je možné prijať. Treba sa mi ozvať na tel. číslo       0911 912 332. Dohodneme si dátum a čas. Využívajme prostriedok dokonalej ľútosti nad svojimi hriechmi a prijímajme duchovné sv. prijímanie pri sledovaní sv. omše v televízii.

9.     V prípade zaopatrovania ma treba tiež kontaktovať telefonicky.

10.     Slávnosť 1. sv. prijímania je preložená predbežne na jeseň 2020. Na farskom úrade som vám k dispozícii po telefonickom dohovore na tel. čísle 0911 912 332.

11.     Ďakujem všetkým za  akúkoľvek službu počas uplynulého týždňa a za vaše modlitby a milodary na kostol a pre potreby farnosti.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Liturgické slávenia od 19. do 26. apríla 2020

 

Deň

Liturgické slávenie

Sväté omše a úmysly

  Nedeľa

19.4.2020

Druhá veľkonočná  

nedeľa

Nedeľa Božieho milosrdenstva

 

 

 

 

 

Za veriacich

Pondelok

 

 

Na úmysel

Utorok

Sv. Anzelma, biskupa a učiteľa Cirkvi

  

Na úmysel

Streda

 

 

Na úmysel

Štvrtok

Sv. Vojtecha, biskupa a mučeníka

 

Na úmysel

Piatok

Sv. Juraja, mučeníka

   

Na úmysel

Sobota

Sv. Marka, evanjelistu

 

Na úmysel

Nedeľa
26.4.2020

Tretia veľkonočná nedeľa

 

Za veriacich

 V prípade pohrebu, alebo sobáša so sv. omšou sa ranná alebo večerná sv. omša ruší!

 

 

 

 

 

 

Zoskupenie blogov (Oznamy)

Showing 1 - 5 of 10 results.
of 2