Blogy (Oznamy)

« Back

TRETIA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA 26.4.2020

TRETIA VEĽKONOČNÁ  NEDEĽA

26. apríla 2020

1.   Slovenskí biskupi rozhodli, že vzhľadom na pokračujúci zákaz zhromažďovania a trvanie opatrení, ktoré zaviedli inštitúcie verejnej správy, zostáva v platnosti aj rozhodnutie o neslávení verejných bohoslužieb, a to až do odvolania. Preto treba rešpektovať doteraz vydané inštrukcie a riadiť sa pokynmi biskupských a farských úradov, ktoré inštruuje Svätá stolica. Počas veľkonočného obdobia vás povzbudzujem k modlitbe Raduj sa nebies Kráľovná doma vo vašich rodinách, taktiež vás povzbudzujem, aby ste využívali prostredníctvom televízie, alebo rozhlasu sväté omše.

2.   Dnešnú nedeľu slávime ako 3. veľkonočnú. Kostol v Papradne a v Brvništi je dnes otvorený od 10.00 do 18.00 hodiny. Prosím, aby sme sa riadili pokynmi, ktoré sú vyvesené pri vstupe do kostolov.  

3.   V našom farskom kostole sa slávi každý deň svätá omša  bez účasti veriacich (verejné sv. omše a pobožnosti nie sú v tomto čase dovolené.)

4.   Farský kostol v Papradne a filiálny kostol v Brvništi bude otvorený každú nedeľu v rovnakom čase od 10.00 do 18.00 hodiny. Využime túto príležitosť pokloniť sa zmŕtvychvstalému Kristovi v Eucharistii.

5.     Budúca nedeľa je slávená ako NEDEĽA DOBRÉHO PASTIERA. Je to aj prvá nedeľa v mesiaci máj, Adorácia bude v našich kostoloch od 10.00 do 18.00 h. Bude mesačná zbierka na kostol.    

6.     Začína sa týždeň modlitieb za duchovné povolania. Zahrňme do svojich modlitieb aj tých ktorí sa pripravujú na kňazstvo, alebo rehoľný život. A modlime sa aj za tých ktorí sa rozhodujú zasvätiť svoj život Bohu a Cirkvi.

7.     Zbierka na kostol bola v marci v Papradne 1380,14 € a v Brvništi 506,44 €. Darovali na potreby farnosti z pohrebov: p. Juliany Kapitánikovej 300 €,       p. Heleny Šištíkovej 175 €, p. Izidora Zborana 200 €, p. Pavla Čakajíka 110 €, p. Márie Chalanovej 50 €, p. Ireny Gardoňovej 200 €.  

8.     Zbierka na kostol z minulej nedele 156 €., osobitné dary na kostol za mesiac apríl: 50 € poslali veriaci na účet a 250 € priniesli na faru. Pán Boh zaplať, že aj v tejto situácii pamätáte na kostol a výdavky na jeho réžiu.

9.     Sviatosť krstu sa vysluhuje v kostole, krstu sa zúčastňujú len rodičia a krstný rodičia.

10.     Sviatosť manželstva je možné sláviť len za účasti snúbencov a svedkov. Prosím snúbencov, ktorí majú nahlásený sobáš do konca augusta 2020, aby  si potvrdili termín sobáša, prípadne si dohodli iný dátum na tel. čísle  0911 912 332.

11.     Pohreby sa konajú len v kruhu najbližšej rodiny. So zosnulými sa lúčime na cintoríne priamo nad hrobom v doobedňajších hodinách.

12.     Sviatosť zmierenia je možné prijať. Treba sa mi ozvať na tel. číslo  0911 912 332. Dohodneme si dátum a čas. Využívajme prostriedok dokonalej ľútosti nad svojimi hriechmi a prijímajme duchovné sv. prijímanie pri sledovaní sv. omše v televízii.

13.     V prípade zaopatrovania ma treba tiež kontaktovať telefonicky.

14.     Na farskom úrade som vám k dispozícii po telefonickom dohovore na tel. čísle 0911 912 332.

15.     Ďakujem všetkým za  akúkoľvek službu počas uplynulého týždňa a za vaše modlitby a milodary na kostol a pre potreby farnosti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Liturgické slávenia od 26. apríla do 3. mája 2020

 

Deň

Liturgické slávenie

Sväté omše a úmysly

  Nedeľa

26.4.2020

Tretia veľkonočná 

nedeľa

 

 

 

 

 

Za veriacich

Pondelok

 

 

Na úmysel

Utorok

 

  

Na úmysel

Streda

sv. Kataríny Sienskej, panny a učiteľky Cirkvi, patrónky Európy

 

Na úmysel

Štvrtok

sv. Pia V., pápeža

 

Na úmysel

Piatok

sv. Jozefa, robotníka

   

Na úmysel

Sobota

sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi

 

Na úmysel

Nedeľa
3.5.2020

Štvrtá veľkonočná nedeľa

Dobrého pastiera

 

Za veriacich

 V prípade pohrebu, alebo sobáša so sv. omšou sa ranná alebo večerná sv. omša ruší!

 

 

 

 

 

 

Zoskupenie blogov (Oznamy)

Showing 1 - 5 of 10 results.
of 2